Home alone!

Idag ar jag for forsta gangen sjalv hemma i flera timmar och det ar helt underbart! Att inte vara ensam nastan alls pa over 5 veckor ar fan slitigt alltsa. Jag alskar att fa vara for mig sjalv ibland sa nar dem fragade om det var okej att jag tog hand om allt sjalv en dag blev jag asglad. Bara ak for i helvete typ. 
Na men det har gatt upp for mig hur javla mycket jag faktiskt jobbar, 14 timmar/dagen, 6 dagar i veckan dar iaf 11-12 av dem ar aktiva. Sa att jag ar trott mest alltid och lite stingslig ibland ar inte sa javla konstigt! Och aven om det kan ta emot ibland och jag fragar mig hur dum i huvudet jag maste vara som sliter som fan gratis, sa var det ju faktiskt det har det jag ville ha nar jag satt hemma i sverige och langtade efter mer. Mer an samma vagar att kora pa, samma manniskor att traffa och samma rutiner. Jag har haft en period dar jag varit lite irriterad over att jag gor sa mycket hushallsysslor och sa lite djurarbete vissa dagar, men nu nar det faktiskt borjar narma sig att aka vidare forsoker jag att bara insupa allt! For med varannan skopa bajs- far jag en skopa minnen for livet. Tank pa det Victoria! 
Jag har ridit pa "min" fina Virgina, i alla tre gangarter forra veckan! Hur coolt ar inte det!? Jag som ar en liten chicken i Sverige rider in unghastar i Australien. Jag har aven bra minne har (Evanne sager det nastan dagligen) och jag ater grona artor och skinka! Ja halleda allt ar lite pa anda har pa andra sidan. Jag goar med flowet!
Vi har borjat kora in dem ocksa och alla skoter sig valdigt bra! Marker hur latt jag har for att fasta mig vid djur, pa gott och ont. Tankte haromdagen nar jag stod och myste med Virginia att jag kommer sakna henne nar jag aker. Denna fina lilla hast har forvandlats fran nastan vild och osocial med stressade ogon, till en individ som alskar pyssel och kel, kommer fram till mig nar hon ser mig och har lugna, kloka ogon. Och att det ar jag som fatt henne att tycka om manniskor ar sa javla haftigt! "she loves you! I think she want's to live in sweden" sa dem haromdagen och det gor mig sa varm och glad. Ar sa tacksam att jag fatt gora denna resan med henne. 
Forsta kontakten
Nagra veckor senare far jag sitta pa hennes rygg
Och hon ryggar inte tillbaka nar jag kommer mot henne utan moter mig med spetsade oron och vill bli klappad <3 Fina hast!
 
Julen har ju kommit och gatt ocksa typ, nastan obemarkt. Eller ja, valdigt annorlunda jul har det varit iaf. Har grillar man och ater kall mat mestadels for att det brukar vara sa varmt. Detta aret ar dock det kallaste pa sa lange dem kan minnas. Dem skyller det pa mig, att jag tog kylan med mig fran sverige. Men fredag och lordag ska det blir nastan 40 grader varmt sa da far dem sa dem fiser! Och jag ligger mest troligt och pustar i en hog nanstans. MEN innan dess, mer specifikt pa nyarsdagen ska jag kora en av hastarna i singelvagn pa en show som anordnas varje ar. Vi ska kora runt pa en bana med hinder och gora det sa snyggt och snabbt som mojligt. Sa javla haftigt! Trodde jag aldrig nar jag akte hit att jag skulle kora sjalv pa en show. Sen att jag bara tranat en gang ar en annan femma, men dem sager att dem tror pa mig och jag tror pa hasten Amanda sa det ska nog ga vagen! Fett som fan hur det an gar! 
Om en stund ska jag kora Evannes fyrhjuling (som hon inte lanar ut till nagon! men jag far kora den) till stallet 1 km bort och gora kvallsfodringen. Jo..livet pa andra sidan fortsatter vara ratt javla bra!
Christmas day firades med nagra grannar och husdjuren. Har hetsades jag att ta en bild med pytonormen Wulma. Gomde mig mest bakom Ruth. Raligare an man kan tro.
 
God fortsattning!
 
/ Victoria
 

Tre veckor

igår var det tre veckor sedan jag sa hejdå till allt och flög mot fjärran land. Imorgon har jag varit på farmen i tre veckor. Det känns som jag varit här mycket längre och samtidigt inte. Men nu har jag kommit in i rutinerna här och dagarna bara flyter på. När jag går o lägger mig på kvällen vid 22 och verkligen längtar till sängen känns det som att det bara är en pyttestund till jag vaknar av att evanne skriker "Victoria!!! You awake?" vid 5.30-6 och det är dags att börja en ny dag. Det går fortfarande i ett, inte en lugn stund på typ hela dagen. Men det är bra! Jag kom inte hit för o sitta på röven och käka  Cheesebolls. Är dock ganska trött rätt ofta men det är väl inte så konstigt, speciellt inte de dagar då det är typ 30 c. Har känt mig lite lättirriterad på sistone och kom fram till att det nog är för att jag inte tränat på mer än tre veckor. Brukar yttra sig på det viset. Ska försöka köra lite fys på kvällarna innan duschen för att hålla välmåendet på en bra nivå. Och nej, jag ska inte slita ut mig med skithård träning i nån timme utan bara lite snabba rörelser som jag tror både kropp och knopp behöver. Provar och ser om det kan chilla känslorna lite.
i veckan började vi rida in två unghästar! Den ena är som min och henne ska jag lära upp. Skitcoolt att få den möjligheten! Hon heter Virginia, är en brun d-ponny med lååång man och verkar vara trevlig häst. Andalusier-warlander tror jag? Nåja, väldigt bra storlek för mig som är van vid ponpon. har spenderat ganska mycket tid med henne redan. Borstat, lett rundor, lagt på gjord och inspänning.OCH! Första dagen hon blev handskad med på typ två år, bara några timmar efter att vi fångat in henne från flocken sa evanne att jag skulle gå in och tränsa henne medan hon gjorde något annat. Okej lycka till, till mig själv tänkte jag men jag klarade det fan! Tog några försök men det gick! Och på kvällen när jag satt en bit ifrån henne i roundyarden kom hon fram till mig och ville bli klappad. Så fin stund! 
Igår red jag på en van häst och ledde Virginia bredvid och det gick hur bra som helst! 
Får lära mig så mycket och ser verkligen fram emot fortsättningen.
Även denna söndag är jag ledig vilket är jävligt skönt. Man blir rätt sliten efter en veckas jobb här. 
Var hos grannen på middag igår och han bjöd på öl. Det var så jääääävla gott! Första sen jag kom hit. Utan att fråga bjöd han på en till när den första var slut och vips så var jag lite berusad på två öl! Det var inte igår det hände sist. Lantluften gör saker med en.
 
nu ska jag cykla till affären, köpa något gott och sen förhoppningsvis få skjuts tillbaka till huset o lägga mig där och läsa om Harry Hole. Helt okej söndag kväll, och en mycket bra söndag morgon/förmiddag!
 
/ victoria

livet på andra sidan

Ett bröllop till. Här är Bruce med barnaby och Amanda
 
 
 
 
Ny i familjen här tre dagar, åsnan Georgio
Är mögi mest hela tiden. De e gött för de e vi alla.
Skitsnygga gumboots. Är inte lika vacker på bild dock
Trivs fortfarande mycket bra. Så jävla coolt!
 
Idag har vi klätt plastgranen. Känns väldigt konstigt och får mig att sakna pappas traditionella glögg och julmusiks högtidsstund. Men det tar jag igen nästa år förhoppningsvis!
 
/ Victoria

Victoria

Man kan inte välja när och hur man ska dö. Det enda man kan bestämma är hur man ska leva.

RSS 2.0