Mitt 2013

 

2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade nog inga?
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Issa!
4. Dog någon som stod dig nära?  Nej tack och lov!
5. Vilka länder besökte du?  Norge, Nya Zeeland, Turkiet
6. Är det något du saknat år 2013 som du vill ha år 2014? En frisk kropp utan krämpor
7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? 16 mars när jag ännu en gång kämpade mig tillbaka till ringen och deltog som förmatch till proffsgalan i Kristianstad, 5 Oktober då ponpon blev friskförklarad, 30 Oktober när vi gav oss ut på äventyr till Nya Zeeland
8. Vad var din största framgång 2013? Jag höjde mig på HP vilket tar mig ett steg närmre mitt mål, och att jag sprang Göteborgsvarvet på 2:18:00 utan att ha sprungit längre än 7 km förr i hela mitt liv. Så jävla stolt över mig själv för det! Och att jag fick Finn frisk mot alla odds!
9. Största misstaget? Att inte lita på magkänslan som skrek NEJ när jag lånade ut Finn vilket resulterade i att han skadade sig igen.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte så sjuk faktiskt (!!) men skadat knäna 3 gånger (GBG varvet, ramla av cykel på fyllan och cykling på NZ) och slog upp armbågen för tredje gången under sparring i Oktober. 
11. Bästa köpet? Biljetten till GBGvarvet, Finns benskydd, biljetten till NZ
12. Vad spenderade du mest pengar på? Veterinär, bensin, resor
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja mycket! Det har varit ett väldigt bra år!
14. Vilken sång kommer alltid att påminna dig om 2013? spegelen med Panda Da Panda, Vittne med Oskar Linnros, Kom till Brittas restaurang med okänd bonne
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Försökt utveckla mitt intellekt, tränat, ägnat mer tid åt Finn, städat
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jobbat fast ändå inte, degat, kollat på serier istället för att läsa böcker
18. Hur tillbringade du julen? Med familj och släkt
19. Blev du kär i år? Nix
20. Favoritprogram på TV? Inget speciellt faktiskt
21. Bästa boken du läste i år? Som sagt har jag läst alldeles för lite så jag vet inte. Fy!
22. Största musikaliska upptäckten? Arctic Monkeys och Håkan pånytt på båda
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En minskande skuld till min kära mor
25. Något du önskade dig men inte fick? Nä?
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Umgick i stallet med mor och ponpon, åt våffelfrukost med nisse, krängde kakor i Everöd.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? självklart,ingen ny skada på Finn eller mig själv
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2013? Bekväm kanske
29. Vad fick dig att må bra? Familjen, vänner, träning, mitt nya jobb och resor
30. Vilken blev dn favorit kändis? Håkan <3
31. Vem saknade du? nisse när vi var särbos, dampe
32. En butik du besökt ofta? Maxi
33. Berätta de saker som hände som du tyckte var bra? Faktiskt det mesta nästan. Så tacksam!
34. Berätta de saker som hände som du tyckte var mindre bra? Skador som förstörde vår resa
35. Är det någonting du lärt dig detta år som du förut inte insett? hur hårt jag måste kämpa för att få jobba med det jag vill
36. Vilka bloggar har du följt under detta år? En del, Madde, Fanny, Tyra, Lina, Nisses, Egoina, Frida
37. Har du träffat någon kändis under året? Har serverat Björn Ranelid och Mats Ronander
38. Någon plats som kommer att påminna dig om 2013? Lygnby, Oslo och NZ
39. Ett favorit minne från 2013 som du kommer bära med dig? Känslan av överraskande eufori under GBGv, första galoppen med ponpon, nisses överraskingsresa till Turkiet, allting kring matchen på proffsgalan
40. Har du uppfyllt något mål eller dröm detta år? boxats igen, varit i Oceanien, fått Finn frisk

 

Mest tacksam är jag över att alla mina hjärtmänniskor fått vara friska och att inget alltför hemskt har hänt någon av dem, vilken jävla bedrift av er alla och fortsätt förijävlen så nästa år också! Puss på er!
 
/ Victoria
 

Say something I´m giving up on you

Igår var jag hos sjukgymnasten på Sportmed för att få lite klarhet i mina knäproblem. Jag har hela tiden tänkt att bara jag vilar dem så försvinner smärtan säkert. Det har ju inte fungerat tyvärr så Jojjo fick mig att insé att jag kanske borde kolla upp det. 
Och domen blev: Troligtvis förslitningsskador på brosket bakom knäskålarna. FML JÄVLIGT MYCKET tänkte jag där jag låg på britsen MEN tack och lov verkar det inte vara så allvarligt som det låter. Smärtan beror på att knäskålen skaver mot "gropen" som den ligger i när brosket inte är "glatt och följsamt" men det ska kunna läkas av sig själv, det tar bara lång tid. Såklart när det gäller min kropp.
Absolut bästa är att jag får träna på som vanligt sålänge det inte gör så ont att jag vill graida. Och att han sa att jag har väldigt stabila knä i övrigt (Y) 
Så igår körde jag på som om jag var frisk som en nötkärna (nästanpå iaf) och det var asnajs!
Imorgon ska jag springa en litenliten runda för det har jag längtat efter så mycket, wiie!
 
 
Sjukgymnasten tyckte denna färgen var fin. Hmm... Passade på att prova tejpa armbågen också för att se om det gör någon skillnad då jag och Terry diskuterat detta några gånger. Vet inte om det har någon effekt än. 
Nu ska jag till min fyrbenta bästis, sen laga brockolisoppa, slå in juklappar och ikväll blir det boxning igen. Yäy!
 
/ Victoria

fina dagar

 
 
 
 
Jag och min dampiii har bakat julgodis, handlat julklappar, sjungit julsånger och skrattat som fan. Idag har jag dessutom haft boxningsträning för henne med sketmycket kött! Dampe var nära att spy haha! Första gången jag nästan lyckats med det. Hon var supergrym och gav 100 procent och det älskar jag. Men du är ju my kind of gal dampii! Puss på oss <3
 
/ Victoria

Jag fattar men då får du kämpa lite mer

Nu har jag kommit in i att vara hemma igen och tänker inte varje dag (bara sådär var tredje) på att vi egentligen skulle ha varit på andra sidan jorden. Den tomma, snopna känslan har nästan försvunnit och det är skönt. 
Varit tillbaka på jobbet, tränat boxning, hängt i stallet och träffat godingar. Allt är som vanligt och man glömmer nästan att vi ens varit iväg. Men det HAR vi ju faktiskt! Så nu ska jag skriva ner några saker som jag alltid uppskattar när jag kommer hem efter en resa för att försöka hålla kvar uppskattningen av mitt väldigt förmånliga (jämfört med SÅ många andras) liv.
  • Att ha en HEL garderob med rena, hela kläder att välja på ist för gammal-svett-luktande tröja 1 eller 2.
  • Att ha nära till en dusch varje dag.
  • Att kunna ta på sig rena kläder efter varje dusch och inte vask blaskade välanvända trosor och strumpor som står av sig själv.
  • Att torka sig med en ren handduk och inte en som luktar värre än din armhåla gjorde innan duschen.
  • Dricka svenskt kaffe!
  • Ha tillgång till internet 24/7 i princip.
  • Möjlighet att dra in pengar och inte bara se beloppet på kontot bli lägre.
  • Träna boxning och träffa mina kompisar där.
  • Sniffa på min ponpon varje dag.
  • Veta var jag ska sova varje natt.
  • Ha tillgång till toalett överallt nästan.
Helt normala saker för oss lyckligt lottade i Sverige som jag ska försöka tänka på att uppskatta när jag om några månader (veckor?) klagar på dem gamla vanliga rutinerna. Sluta whyna pippi liksom.
 
Annars så kollar jag musikhjälpen och läser lite på Kenzas blogg. Men det borde jag inte för jag är redan i en dåligsynpåmigsjälvperiod och det blir inte ett dugg bättre av att titta på denna sjukt snygga människa. Ingen dålig vinkel där inte. 
Tur att jag innerst inne ändå gillar mig själv ganska mycket, så att jag kan ta emot dem hårda blickarna från mig själv i spegelen utan att bli en liten pöl utan istället tänka "vad glor du så surt för din tomte, ett leende är fan så mycket snyggare".  
 
 
Självdistans mannen, självdistans.
 
/ Victoria
 

Förklaringen till hemfärden

Okej, vid detta laget vet nog redan dem flesta om att vi är hemma igen men jag ska nu ge den långa versionen av varför.
Det var en gång en tös och en påg som ville cykla runt Nya Zeeland för att testa på ett nytt spännande sätt att resa och för att se ett vackert land på nära håll där dofter, träningsvärk och daglig utevistelse skulle inkluderas. 
Det vet nog alla också men tyvärr så är jag då inte gjord för den typen av daglig utevistelse visade det sig. Redan andra cykeldagen på kvällen började mitt högra knä göra lite ont. Jag tänkte att det nog bara var för att vi cyklat en del mil då och den dagen i ganska många uppförsbackar. Det går säkert över när vi vilat över natten typ. 
Direkt första tramptaget dag tre kände jag att det hade ju inte försvunnit över natten men lite skitsamma för det ska nog försvinna sen iaf. Naturen var superfin där vi var, vi hade strålande solsken, var på gott humör och cyklade på fina vägar med bara lite trafik. Så trots smärta gick det ganska lätt. När vi cyklat våra mil för dagen då jag mestadels trampat med bara vänster ben och kom fram till staden vi skulle övernatta i hittade vi internet på biblioteket och började söka på vad som kunde vara fel med mig. Det tydde på att senorna (nu gjorde bägge ont eftersom jag överansträngt vänster för att lindra smärta i höger) som går över knäskålarna var inflammerade, ett ganska vanligt förekommande problem när man inte har riktigt rätt inställningar på cykeln och är ovan vid långa distanser. Alla skrev att det enda som hjälpte var vila. Mög och fan tänkte vi men jaja vi får väl ge det sådär en tre dagar då. Så efter en helvetes cykling från Morrinsville till Matamata där regnet öste, det blåste motvind, var mycket uppförsbackar och trafik som var mycket nära att köra ner oss stundtals kom vi till en camping där vi planerade att stanna i tre dagar.
Det var RIKTIGT tråkigt där eftersom jag helst skulle sitta still med raka ben hela tiden. Ännu värre för nisse som var frisk och egentligen hade kunnat göra massor. Men vi stod ut iaf och knäna gjorde inte längre ont när vi på dag fyra återigen packade cyklarna och gav oss av. Efter ca en mil smög sig irritationen på i bägge knäna och blev bara värre och värre. I varje uppförsbacke (och det är en del kan man säga) hoppade jag av och ledde cykeln, vilket resulterade i att nisse fick vänta på mig hela tiden och det gick väldigt sakta att ta sig fram. När det gjorde rent ut sagt jävligt ont kom vi fram till att det funkar inte med cyklingen. Att lida sig igenom mil efter mil förstör ju hela upplevelsen och är bara skit. Den stunden när jag var tvungen att inse sanningen att min kropp ännu en gång stoppade mig från något jag verkligen ville var jävligt tung. 
Men ingenting skulle bli bättre av att jag deppade över det och tack vare att nisse var så positiv var det bara att se på saken som ett problem som vi nu skulle lösa. Ett alternativ var att jag skulle WWOOFA (står för willing workers on organic farms) och nisse fortsätta cykla och att vi sen skulle mötas upp och lösa resten därifrån. En annan lösning var att vi båda WWOOFAde typ två veckor och att vi sen försökte cykla igen. Vi kollade upp hur det var att åka buss runt och när det visade sig vara lika dyrt som att hyra en bil bestämde vi oss för att en bil var vårt bästa alternativ för att få se sydön som var det vi helst ville. 
Men att hyra en bil och köpa färjebiljett från nordön till sydön var jävligt dyrt. Vi skulle aldrig ha råd att stanna så länge som det var meningen. Då tog vi beslutet att flytta vår hemresa till mitten av december. Trodde vi. När vi ringde flygbolaget visade det sig att det enda möjliga datumet att ändra till var den 26 november. "do you want me to book this for you miss?" eehhhh nej för i helvete egentligen inte ville jag säga men vi fick ju ta den. 
Då var det den 12 november. Så allt det som skulle tagit oss 2 månader att göra var vi nu tvugna att hinna med på mindre än 2 veckor. Fy fan kändes det då.
MEN vi försökte vända det till något positivt och tänka att vi fick ju faktiskt se landet iaf! Vi var inte SÅ skadade, det kunde ju varit mycket värre (typ matförgiftning á la helvetet) och nu kunde vi ha en lite "lyxigare" semester och njuta av dagarna. Så i 10 dagar i princip bodde vi bokstavligt talat i bilen som fick vara både kylskåp (hade aldrig blivit godkänt av någon inspektör för det höll inte riktigt sina max 8+) sängar och färdmedel. Fast mestadels sov vi i vårt tält som funkade perfa! 
Vi hade kanske kunnat göra annorlunda, men detta var ändå vår gemensamma semester som vi kämpat oss till med jobb i olika länder för att kunna åka på. Och mina knän hade kanske blivit bättre efter några veckor, men det är inte säkert att det hade funkat att cykla igen, och då hade vi stått inför samma problem. Vi hade kunnat jobba på farm men helt ärligt så var vi inte så sugna på att slita på vår semester när vi lagt så många arbetstimmar hemma för att kunna få vara lediga där. Och vi hade ju inte sett landet om vi stannat på ett ställe, resan mellan farmarna hade varit lika dyr och att ens bli medlem så att man kunde söka jobben var dyrt.
Så enligt oss fanns det bara ett alternativ. Och vi fick se NZ iaf, även om det var ifrån ett bilfönster istället för från en cykelsadel MEN det bästa är att landet var lika vackert iaf! 
 
Så där har vi det. Förklaringen till att vi var borta en månad istället för två och en halv. Och mina knän är fortfarande dåliga så jag är glad att jag inte pressade på ännu mer än jag gjorde. Jag ska ju trots allt förhoppningsvis hålla några år till. Det känns snopet och tomt. Men så himla fint att se allas glatt överraskande miner när dem ser en. Det värmer mycket. Och nu får vi fira jul hemma i år, hela december vilket var hela FYRA ÅR SEN! Frankrike, Thailand, Sydamerika har vi befunnit oss i de senaste tre åren. Så okejdå, man ska nog vara rätt nöjd ändå.
 
Sist vill jag rekommendera alla att åka till NYa Zeeland. Naturen är helt otrolig men också människorna där är så fina! Vi borde lära oss av dem vi stela svennar som inte ens kan le mot en främling. Dem bjuder in en i sitt hem och lagar middag till främlingar! Tänk på det och le mer och hälsa mer! 
 
Från vår typ första egna resa ihop, Stockholm 2008 för att fira vår ettårsdag. Vi har utvecklat äventyren med åren så att säga. 
 
/ Victoria
 

Victoria

Man kan inte välja när och hur man ska dö. Det enda man kan bestämma är hur man ska leva.

RSS 2.0