phoughkeepsie

Ally Mcbeal är bland det bästa jag vet. Jag sitter här i min ensamhet efter jobbet och skrattar så det gungar i soffan. Genialisk den man som kom på den världen!

annars så har jag tänkt lite på saker som händer på jobbet. När man har jobbat sen klockan 5 på morgonen och klockan börjar bli sådär nästan gå hem dags börjar faktiskt oftast mitt humör att gå lite neråt. Speciellt dagar då man stressar konstant och inte hinner äta frukost knappt ( vilket nästan alla dagar har varit) är man lite smått lättirriterad mot slutet av dagen. Och då vill jag komma med lite tips till er som handlar av folk som måste vara trevliga mot er även om dem tycker ni är en pain in the ass.
1. När ni vet att ni ska köpa något för 13 kr, se till att ha annat än en 500 lapp i plånkan SNÄLLA!
2. När ni ska ge kassörskan pengarna, ge dem i dennes hand istället för att lägga dem bredvid dennes utsträckta hand och ner på disken (det får mig att vilja kasta en gammal limpa i hoed på dem, väldigt irriterande när man varit med om det sisådär en 1409 gånger)
3. LÄS PÅ LAPPARNA!  när personalen tagit sig tid att sätta upp lappar på vad allt heter så kan man väl ändå få begära att kunden kan läsa vad det står och inte fråga när svaret finns precis framför näsan?
4. Säg inte "jag vill ha 2 sånna" och anta att personalen ska veta vilken du menar när det finns typ 50 olika "sånna" att välja på. Återigen, läs på lappen, eller förklara utseendet eller peka så man förstår vad du menar.
5. Om du är en 40 + person, försök inte flirta med personalen som är 20-. Det går inte hem alls.
6. Om kassan är obemannad och du ser att personalen står och är upptagen med något i exempelvis köket, ring inte på klockan vid kassan bara för att sen stå där och vela i 5 minuter om vad du vill ha. Bestäm dig först, plinga sen
7. Om exempelvis kaffet är slut, påminn gärna en gång, men lyssna sen när personalen förklarar att "vi kommer ut med det så fort det är klart". Kom inte och fråga om kaffet stup i kvarten, det rinner inte fortare för det, det enda du gör är att göra uppgiften att vara trevlig mot kunder väldigt mycket svårare.
8. När det ligger färdigbredda mackor på en bricka klockan 9 på morgonen, kan du väl lita på personalen när den säger att dem är nygjorda och inte insistera på att de ska bre en ny macka som är exakt likadan som de som redan ligger färdiga på brickan.
9. Klaga inte på att det är dyrt snälla! vi anställda kan inte göra något åt det iaf, så håll det för dig själv eller be att få prata med den ansvarige. Det är lätt att lägga skit på en lite tösabit men försök att låta bli om du kan.
10. Säg hej tillbaka när personalen hälsar dig välkommen med ett leende och ett glatt "hejhej!" stå inte bara o se butter ut utan att ens se åt personalens håll (det är så riktigt frustrerande, som om du inte är värd ens en blick från kunden när du lett mot denne och hälsat så muntert du orkar)
11. Håll lite koll på öppettiderna. Kom inte och fika när det är 10 minuter kvar av personalens arbetsdag och dessa har förberett för stängning inne i serveringen. Och speciellt inte om ni är ett större sällskap så personalen tvingas brygga mer kaffe som sedan bara måste hällas ut ändå.

Ja, det är sådana tankar som slår mig ett antal gånger varje dag på jobbet. Och det vet man förmodligen inte om man inte själv har ett liknande jobb, så jag tänkte hjälpa omvärlden att göra srvicepersonal lite trevligare. För det är mycket lättare att vara trevlig om man inte utsätts för de här sakerna 874 gånger om dagen.

dagens gladhet:LÖNING!

/ Victoria

hospitalityclub

Nu är det inte lång tid kvar tills vi åker = ) det kommer förmodligen bli den 27:e Augusti om det passar med tågen och sådant. Sen får vi se om vi håller oss till det vi tänkt oss eller om vi hamnar någon helt annan stans på vägen mot Lagos. Dit ska vi iaf helt säkert anlända den 12 September klockan 07.00 för att förhoppningsvis få vara med och surfa den dagen = ) jag längtar som fan efter att få känna känslan av hur det känns att stå på en surfingbräda uppe på en våg (för någon enstaka gång borde man ju lyckas ta sig upp och stå ett tag). Har hittat en trevlig dam på hospitalityclub också som vi förhoppningsvis kan bo hos i Amsterdam och någon annan dam i Paris som vi också ska skriva till. Det blir väldigt mycket billigare än om vi ska bo på vandrarhem i varje stad.

Annars så rullar allt på. Jobbet funkar fortfarande bra och jag trivs med mina arbetskollegor (vuxenpoäng på den meningen) och nu när en har semester jobbar jag både tidigt, i mitten och sent så det blir inte lika tjatigt då.
Annars så igen, så har jag och nisse varit på Villes 20- års galaj i Arkelstorp i lördes vilket var mycket trevligt = ) vi var också och såg på harry potter i söndes, jag, nisse och dampe och blev glatt överraskade över hur bra den var. Inte nisse men alla vi andra ^ ^ Boken är bäst och då brukar filmen suga men faktiskt inte denna gången, så se den = )

På lördag ska vi till Helsingborgs festivalen och se Moneybrother och svenska akademien = ) väldigt najs så att säga!

nu ska jag snart till Yngsjö med jojjo för att provrida hennes häst. Hon rycker ju in nu den 3:e Augusti så jag kanske ska hålla igång hästen lite medan hon är där. Om vi gillar varandra vill säga. Jag och hästen alltså, jag och jojjo vet redan att vi gillar varandra.
Ikväll ska vi sen friskas och svettas vilket ska bli jäkligt najs för fläsket får allt för mycket tid på sig att vara stilla och det gillar vi inte!

Nu blir det lite mer Ally innan yngsjö för hon är en riktig pärla = )

dagens gladhet: JAG ÄR LEDIG HELA LÅNGA DAGEN!

/ Victoria

I walk like this cause I can back it up

aaah bäst just nu är Ego- Beyoncé. Så mmmmm låt.

Dagarna går, jag jobbar på med mina degar och kakor och det är fortfarande trivsamt. Dagarna går fort och det är najs.

Annars så var jag i Lönhult förra veckan och det var superbt. Bättre ställe finns inte. Love it!

annars så har jag kommit på att duvor måste vara de mest korkade varelserna vi har. När jag kör till jobbet på morgonen sätter det sig då och då en dum duvjävel precis framför bilen, och iställe för att flytta sig ifrån vägen när jag kommer med min feta bil så gå dem snarare emot den. Tur att det är nada trafik vid den tiden så att jag kan köra sicksack emellan puckona utan att döda vare sig mig själv, någon annan människa eller en efterbliven duva för det vill jag verkligen inte. jag BÄVAR inför dagen då jag kör på ett djur. HUUUUAAAAA vad hemskt! djurvän som jag är ska jag göra mitt allra bästa för att aldrig göra det. Peppar peppar.


Jag har också kommit på efter att ha lyssnat på P3 hela dagarna att insatsstyrkorna utomlands, speciellt de som varit i kosovo ifrån USA är läskiga. Man intervjuade en mängd kvinnor som tjänstgjort utomlands och som nu satt på ett hem för kvinnor som varit med i krig. De flesta var inte psykiskt instabila efter att ha sett människor dö och hela krigsgrejen, utan för att de äckliga kåta helveten till soldater som de skulle arbeta med konstant trakasserade dem sexuellt. En kvinna de intervjuade hade blivit våldtagen av andra soldater mer eller mindre varje dag när hon var utomlands.
HUR JÄVLA STÖRT ÄR INTE DET?! fy fan vilken sjuk jävla värld!
de åker för att göra världen till en bättre plats och skapa fred och göra länder säkrare, och så är de själv inte bättre än terroristerna de ska bekämpa. Och när de stackars kvinnorna rapporterat om övergreppen för cheferna har de bara sagt åt dem att knipa käft eftersom ingen kommer tro dem iaf. Hur kan man leva med sig själv när man är ett sliskigt sjukt psyko äckel?

jag var inte sugen på utlandstjänst förut, och nu blev jag ännu mer avskräckt. Självklart fungerar det inte såhär överallt, för trot eller ej men det finns faktiskt hederliga människor ännu, men vetskapen om att sådant här existerar får mig att tappa respekten för en värld jag haft mycket respekt för innan.
Prove me wrong please!


Till något helt annat så var jag och nisse på tivolirock i lördes. Det var en galen och skitkul kväll och jag tackar alla inblandade!


nu får jag väl gå och lägga mig efter mitt och nisses godnatt samtal.

dagens gladhet: jag har friskat och svettats och det är skönt som fan att svänga runt kroppen till poppig musik och flugor i öronen. Yam

/ Victoria

Victoria

Man kan inte välja när och hur man ska dö. Det enda man kan bestämma är hur man ska leva.

RSS 2.0