Insikten att ens fördomar är sanna

Klockan ringer vid 05 om jag har utsläpp av djuren (vilket på ett sätt är skönt, för då får jag vara i den miljön som start på dagen) eller vid 06. Jag duschar, äter och sätter mig på bussen för lite mer än en timmes färd mot Ystad. Har ingenting emot det, jag brukar sova och lyssna på P3. Parkerar sedan röven på en stol vid ett skrivbord med en dator och sitter där och maler på fram till "kafferasten" vid 09. Inget riktigt andhål (eller vadfan heter det?!) för det är samma miljö jag sitter ner och dricker mitt kaffe i. Tillbaka till mina arbetsuppgifter, scanna kreditakter in i systemet. Ca klockan 12 är det lunch. Värma lunchlådan i micron och äta medan vi tittar på folket på torget utanför. Ibland pratar jag med de andra, ibland inte. Sista rycket för dagen med scanningen fram til ca 16.15 då vi börjar packa ihop och gå ca 3 gånger ner till valvet för att låsa in allt igen innan det stängs. Stänga av datorn, tack för idag. Hoppa på bussen, P3 blandat med slumrande och filosoferande. Cykla/köra sista biten hem och dämpa hungern innan min vita springare ska få sin kärlek för dagen. Hem och dricka kaffe, prata med nisse och sen somna. För att vakna nästa dag och börja om. 
Att arbeta på kontor är precis så som jag föreställt mig. Jag gillar det inte alls. Jag hade säkert vant mig efter en tid, men saken är den att jag inte vill vänja mig. Jag vill tycka att det är tråkigt att vara inomhus, stillasittande en hel dag. Att det är jobbigt att behöva tänka så mycket på hur man borde se ut. Att inte känna någon samhörighet med kollegorna. Att man känner riktigt starkt hur de som arbetar lever för fredageftermiddag när de får gå hem från sitt jobb och vara lediga en hel helg.
Jag vill leva för hela mina dagar, alltid. 
Så det ska jag göra också.

Det löser sig

Fram till i mitten av maj visste jag fortfarande ingenting om var jag skulle jobba i sommar. Jag har sökt säkert 10 jobb och hade inte fått napp någonstans. Men så ringde Gästis i Brösarp och ville att jag skulle provjobba, samtidigt som Sparbanken Syd i Ystad hörde av sig och erbjöd en månads heltidsjobb. Efter jag provat på Gästis fick jag jobbet och tänkte att fy fan vad gött sommaren är räddad nu kommer jag jobba som satan. Så jag tackade så mycket men nejtack till banken och var glad i hågen, ingen hemtjänst för mig i sommar! MEN så fick jag mitt schema och det var betydligt mindre jobb än vad jag trott och jag började dessutom inte förrän i mitten av juli! WTF och helvete som fan! Lyckades tjata mig till lite fler timmar nu de senaste veckorna och tack vare min pappi och att den ene snubben som skulle varit på banken hoppat av, har jag nu 3 veckor heltidsjobb i Ystad innan mitt schema på Gästis börjar! Perfekt och så jävla skönt! Dessutom har jag tack vare min nyfunna kompis Ellinor ett extrajobb på La Finestra Italiana i stan! OCH dessutom vill Axeltorp att jag gärna hoppar in så ofta jag kan och jag har redan fått några pass under hela sommaren. OCH hemtjänsten vill att jag ska vara kvar som timvikarie där! Helt plötsligt bara dräller jobben ner över mig och det är wonderföl eftersom jag för inte längesedan såg mig själv som fattig, rastlös och deprimerad (dock med en solbränna höhö) utan jobb.Nu kan jag tjäna pengar igen och inte leva på mina stackars föräldrar. Dessutom är jobbet på Gästis jätteroligt och jag tycker verkligen om människorna jag jobbar med. Man kom in i gänget typ direkt och alla är härliga och skämtar. Och det är ju ingenting jag varit bortskämd med förr i tiden kan man ju säga, så sommaren kommer fantamaj bli en bra sommar känner jag! Mycket jobb, men också sommarfirande och fina helger med nisse då och då! 
Fint som fan.
Sommartradition förr. Nu får vi hitta nya!
 

/ Victoria
 

kan jag få ett vittne

Oskar Linnros nya. asbra!
Ska in till stan med Jojjo och fixa en massa bl a ny mobil, studentpresenter och jobbeskor. Solen skiner och livet är najs och för första gången ever bjder jag på en purfärsk bild!
Inte lika bra kvalle som modebloggarnas men så är jag ju faktiskt en bonatös och ingen fashionista!
 
/ Victoria
 

fyra år senare

I söndags serverade jag för andra året på studentbalen på Bäckaskog slott. En tjej som nu gick i tvåan som också serverade frågade mig vad jag gjort sedan studenten när hon fick veta att det gått fyra år. Och det fick mig att reflektera över åren som gått. På fyra år har jag ändå hunnit med ganska mycket. Vi tågluffade i Europa med surfarliv som avslut, något jag velat prova sen jag var liten. Jag började tävla i boxningen igen efter skadan. Jag och nisse flyttade till Frankrike. Jag blev hästägare till världens finaste ponny. Vi flyttade till vår första lägenhet tillsammans. Jag började jobba inom vården. Vi åkte till Thailand. Jag började jobba som personlig assistent. Jag skadade armbågen igen. Vi flyttade till en ny lägenhet. Vi åkte till Sydamerika. Jag kom på vad jag vill bli när jag blir stor. Jag gjorde ny comeback i boxningsringen. Nisse flyttade till Oslo och jag hem till Everöd. Jag började plugga på komvux. Jag började jobba som servitris.
Ungefär så plus så mycket mer. Men tänk vad jag fått se, göra och uppleva! Är så tacksam och glad för det.
Snart styr vi mot nya äventyr efter en fin sommar med så mycket gladheter som möjligt!
Spännande.
På den tiden då allt det där låg framför mig. Plus att spy i varje rabatt i hela tivoliparken med omnejd tihi.
 

/ Victoria
 

"sommarlov"

Idag har jag haft min sista lektion på komvux! Är nöjd med betygen och glad att jag träffat nya fina kompisar. Det har för det mesta varit roligt men också tungt som fan ibland med allt pluggande när jag samtidigt jobbat, haft ponpon, tränat och skullat vara social. Men det går fan om man vill, så är det bara! Än en gång vill jag tacka min självdisciplin för att den finns och är så stark och bra. Utan den hade mina betyg sett väldigt annorlunda ut.
Nu känner jag mig fri (åtminstone som en höna i en okejstor hönsgård) och har till och med legat ute i solen och bara degat för första gången! Gött som fan. Jag hinner med min häst, att hjälpa till hemma och att vara social igen vilket är förjävla skönt! 
På fredag ska jag jobba på Gästis igen och då får jag förhoppningsvis mitt schema så att jag kan planera sommaren lite, som den planerare jag är. På söndag ska jag servera på studentbalen igen. Gabbi är ju student i år och ska gå i min klänning så det blir lite extra kul att vara på plats och se henne i den. Förhoppningsvis tappar jag inte något på någon i år heller, peppar som fan!
Nej men annars så rullar det på. Var hos nisse i helgen så min kärleksbägare är någotsånär påfylld ett tag iaf, sen kommer han hem om två veckor litegrann. Hoppas det går fort tills dess!
Nu ska jag städa och sen laga lite mat innan jobbet hos mina gamlingar!
Tjofadderittan (vilket inte följs upp av ett fult ord som börjar på ko och slutar på ittan i min värld!)
 
Lite klipphopp utanför Arequipa, Peru. Fett!
 
/ Victoria
 
 

Victoria

Man kan inte välja när och hur man ska dö. Det enda man kan bestämma är hur man ska leva.

RSS 2.0